Itt az idő • Három érv, hogy miért jó Neked

Szakmát tanulhatsz, amellyel megalapozhatod életed.

Helyben boldogulhatsz, nem kell külföldön, vagy másutt munkát keresned.

Havonta akár 50 000 forint tanulmányi ösztöndíjjal támogathat a megyei önkormányzat.

Már csak néhány napig van lehetőség pályázni a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ösztöndíjprogramjára. A második felhívás az igényekre reagálva számtalan könnyítést tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy az első pályázati felhívásból kimaradtak is részesülni tudjanak a havi akár 50 000 forintos tanulmányi ösztöndíjból.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak. A megyei ösztöndíjprogram a munka-erőpiaci elvárások kielégítése mellett, küldetésének tekinti, hogy a megyei fiatalok helyben boldogulását segítse és megyénkben tudjanak gyökeret ereszteni.

Megyénkben összesen 27 településén van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Az állandó lakcím mellett alapkövetelmény, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmát tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Ösztöndíjprogramjának második szakaszának beadási határideje: 2018. október 1.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A GYAKORI KÉRDÉSEKBŐL:

 • Levelezőn tanulok. Pályázhatok-e? Igen, a nappali tagozaton tanulókon kívül esti és levelező tagozaton tanulók is pályázhatnak.
 • Kecskeméten élek. Tudok-e pályázni? Sajnos nem, a felhívásban szereplő 27 település egyikén lakók részesülhetnek támogatásban.
 • Elmúltam 30 éves. Pályázhatok-e? Igen, eltöröltük a felső korhatárt.
 • Kunszentmiklósi lakos vagyok, magyar állampolgársággal rendelkezem és preferált szakma szerinti képzésben veszek részt, azonban nem vagyok hátrányos helyzetű. Tudok esetleg így is jelentkezni? – Igen! Az ösztöndíj pályázat sajátosan értelmezi a hátrányos helyzet fogalmát. Azon tanulók, akik az érintett 27 település egyikén állandó lakóhellyel rendelkeznek automatikusan hátrányos helyzetűnek minősülnek.
 • Magyar-szerb állampolgár vagyok. Így is tudok pályázni? Igen, a kettős állampolgárság megengedett.
 • Le kell-e mondanom a másik ösztöndíjamról? – Igen.
 • Az előző félévben nem volt meg a 3-as átlagom Pályázhatok-e? Nem, a 3,0 átlagot mindenképpen el kell érni.
 • Gimnáziumi tanuló vagyok, így nem tanulok jelen pillanatban szakmát, azonban a későbbiekben szeretnék. Tudok pályázni? Sajnos jelen pillanatban nem tud pályázni, azonban érdemes nyomon követni a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíj pályázatot, ugyanis a későbbiekben – továbbtanuláskor – még lesz esélye pályázni.
 • Egy összegben, vagy havonta kapom meg a támogatást? Egy összegben, egy tanulmányi félévre vonatkozólag.
 • Ha hiányosan küldöm be a pályázatot, elfogadják-e? Egy alkalommal van lehetőség hiánypótlásra.
 • 2008. júniusa óta nem jártam iskolában, hogyan igazoljam az utolsó aktív tanévem átlagát?

Ebben az esetben a 2008 júniusában elért tanulmányi eredményt szükséges igazolni a tanulmányi eredményt igazoló dokumentum (például bizonyítvány) másolatával, esetleg az oktatási intézmény által kiállított igazolással.

Bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat  oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Trungelné Szabó Márta

ösztöndíjreferens

E-mail: osztondij@bacskiskun.hu

Telefon: 36-30-511-4703

Józan Ágota

ösztöndíjreferens

E-mail: osztondij@bacskiskun.hu

Telefon: 06-30-512-2584